معرفی باسکول جادهای بسیار کوتاه و ساده است: ابزاری که به طور خاص برای وزن کردن وانتها، کامیون ها، تریلیها و کلیه وسایل نقلیه سنگین و بار آنها طراحی شده اند. در اصل، سکوی بسیار بزرگی هستند که وسایل نقلیه برای توزین بر روی آنها حرکت میکنند. آنها را یا روی سطح زمین به شکل شیب دار یا داخل گودال همسطح با جاده نصب می کنند. باسکولهای مدرن دارای مکانیزم پیشرفته و عملکرد دیجیتال هستند که منشاء آنها به اوایل دهه 1900 برمیگردد که از فناوری ابتداییتری بهره میبردند. از نظر تاریخی، باسکول جادهای در ابتدا روی گودالی نصب و طراحی میشد که اهرم ها و سایر اجزای مکانیکی را در خود جای می داد. این ساختار کمک میکرد تا سکوی توزین به مکانیزم تعادلی تبدیل گردد که برای تعیین وزن استفاده می شد. نقش اصلی باسکول جادهای مکانیکی توزین گاریها و کالسکهها به عنوان بخشی از فرآیند جمعآوری مالیات در عوارضیها یا دوربرگردان جادهها بود. انقلاب صنعتی شاهد افزایش قابل توجهی تقاضا برای باسکول جادهای بود. به موازات آن، با گسترش کانالها و راهآهنها در قرن 19، استفاده از باسکول در محوطه ایستگاهها و اسکله ها در سراسر بریتانیا گسترش یافت. به همین منظور، این ابزار دچار تغییر شدند و تحول عظیمی را نیز پدید آوردند. پیشرفتهای بعدی شامل پیادهسازی لودسلها در باسکول سنگین بود که امکان ایجاد یک واحد کاملاً مستقل توزین را فراهم کرد. امروزه انواع باسکول جادهای چنان گسترش یافتهاند که بخشی ضروری از صنایع مختلف بهشمار میروند. آنها در سبک ها و اندازههای مختلف عرضه می شوند که در گمرک ها و حمل و نقل بین المللی، پلیس راهها بنادر، صنعت دام و طیور و کشاورزی، میادین تره بار و ضایعات، شرکت های خودروسازی و بسیاری از کارخانجات صنعتی، نقش کلیدی را ایفا میکنند. این سیستمها با نامهای دیگری نظیر باسکول کامیون کش، باسکول تریلی کش، نیسان کش و باسکول دامپ تراک نیز شناخته میشوند.
ساختار باسکول جادهای
باسکول رمپی جاده ای نسبت به سایر سیستمهای توزین دیجیتال ساختار پیچیدهتری دارد و برعکس آنها باید به صورت اصولی و به شکل حساب شده روی زمین یا داخل زمین نصب گردد. اما به طور کلی، تمامی آنها شامل چندین بخش اصلی میشوند که به موارد زیر باید اشاره کرد:
لودسل : لودسل جزء لاینفک هر باسکول جادهای است و وظیفه اندازه گیری وزن یا نیروی وارده را بر عهده دارد. این قطعه کلیدی، نیروی بار را به یک سیگنال الکتریکی تبدیل می کند که سپس توسط یک نمایشگر خوانده و نمایش داده می شود. امروزه 99.9 درصد باسکول ها مبتنی بر لودسل و طراحی الکترونیکی هستند. در باسکول جاده ای لودسلها زیر پلتفرم و درون فوندانسیون قرار میگیرند و تعداد آنها بسته به ظرفیت باسکول متغیر است.
سکو : پلتفرم یا کفی یا سکو، همان سطحی است که وسایل نقلیه بر روی آن قرار میگیرند. هنگامی که یک وسیله نقلیه بر روی سکو حرکت می کند، سلول های بار وزن را تشخیص می دهند و سیگنالی را به نشانگر وزن ارسال می کنند که وزن را روی صفحه نمایش می دهد. پلتفرمهای باسکول جادهای به سه دسته اصلی تقسیم می شوند: تمام فلز، باسکول بتن-فلز و باسکول مرکب یا همان بتن پیش ساخته.
فونداسیون یا پی : زیر بنای باسکول جاده ای که اجرای صحیح آن بر دقت و کیفیت توزین و طول عمر سازه تاثیر میگذارد و به دو شکل پیش ساخته و غیر پیش ساخته طراحی میگردد. فونداسیون، بستری مطمئن است که باسکول بر روی آن نصب میگردد و کلیه بار و نیروی وارده به سکو نظیر وزن وسایل حمل و نقل و بار آنها از طریق فونداسیون به زمین منتقل میگردد و فشار ناشی از وزن بار را کاهش داده و مانع از نشست و فرورفتن باسکول به داخل زمین می شود. اصولا فونداسیون به صورت قطعات بتنی مستطیل شکل یا کلافهای مستحکم فلزی اجرا میگردد و لودسلها بر روی آن کار گذاشته میشوند.
اندیکاتور : همچنین به عنوان نمایشگر وزن نیز شناخته می شود. علاوه بر نمایش دادههای وزن بر روی صفحهای واضح و خوانا، دادهها را جمعآوری میکند که میتواند دقت را بهبود ببخشد. این نشانگر که به نام کنترلر نیز شناخته میشود، به عنوان مرکز فرمان با برنامه ریزی و کنترل پیشرفته برای کل سیستم باسکول جادهای، عمل می کند.
جانکشن یا جعبه تقسیم : این قطعه از باسکول کامیون کش وظیفه مدیریت لودسلها را بر عهده دارد که با تطبیق سیگنال هر لودسل، آنها را جمع کرده و به نمایشگر ارسال میکند. اساسا، در باسکول جادهای ارتباط بین لودسلها از طریق جعبه تقسیم صورت میگیرد.
تجهیزات جانبی : علاوه بر بخشهای اصلی، باسکول جادهای معمولا دارای یک سری لوازم جانبی مانند پرینتر، نمایشگر دوم، چراغ راهنما، مقداری سیم و کابل و دیگر تجهیزات مورد نیاز میباشد.
انواع باسکول جاده ای
انواع مختلف باسکولهای سنگین ظرفیت وزنی متفاوتی دارند که معمولا شامل 8 تن، 10 تن، 30 تن، 50 تن، 60 تنی و 80 تنی، 120 تن و 200 تنی مخصوص دامپ می شوند. بر اساس شیوه قرار گیری، این سیستمها را میتوان به شکل زیر دسته بندی کرد:
باسکول داخل زمین یا گودالی : این باسکول جادهای در یک گودال داخل زمین نصب می شود و سکو را با سطح زمین همسطح می کند. این مدلها برای مکانهایی با فضای محدود یا برای کاربردهایی که امکان نصب رمپ وجود ندارد، ایدئال هستند.
باسکول روی زمین یا سطحی : این مدلهای باسکول جادهای بر روی زمین نصب می شوند و سکو را بالاتر از سطح زمین قرار می دهند. آنها به یک سطح شیب دار یا رمپ برای حرکت وسایل نقلیه روی سکو و خارج شدن از آن نیاز دارند. این دسته مقرون به صرفه ترین و رایج ترین نوع باسکول کامیون کش هستند و برای اکثر کاربردها مناسب میباشند.
باسکول قابل حمل : باسکول جادهای قابل حمل برای جابجایی از مکانی به مکان دیگر طراحی شده اند. آنها برای سایت های موقت یا برای شرکت هایی که نیاز به وزن کردن وسایل نقلیه خود در مکان های مختلف دارند ایده آل هستند. باسکول های قابل حمل را می توان به راحتی مونتاژ و جدا کرد و در اندازه ها و ظرفیت های مختلف موجود هستند. مراکزی نظیر کمپ های چوب بری و سایت های ساخت و ساز از این نوع استفاده میکنند.
باسکول محوری : این باسکول جادهای برای اندازه گیری وزن هر محور یک وسیله نقلیه به صورت جداگانه طراحی شده است و برای کاربردهایی که توزیع وزن محور، امری حیاتی میباشد، مانند محدودیت وزن قانونی، یا برای اطمینان از توزیع یکنواخت بار، مناسب است. فنآوری مدرن به کامیونها اجازه داده است که بدون توقف در حین حرکت وزن شوند.
باسکول ریلی یا قطار کشی : این باسکول جادهای به طور تخصصی برای وزن کردن قطار کاربرد دارد که به دو شکل دینامیک و استاتیک طراحی میگردد. مدلهای دینامیک جهت وزن کردن قطار در حین حرکت استفاده میشوند و در انواع استاتیک، واگن ها به صورت ثابت توزین میگردند.
شیوه انتخاب باسکول جاده ای مناسب
انتخاب باسکول مناسب برای کسب و کار شما به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله کاربرد شما، نوع وسایل نقلیه ای که وزن می کنید، فضای موجود، شرایط آب و هوایی، نوع و تعداد لودسل، میزان دقت، متوسط تعداد توزین در روز و حداکثر بار وسایل نقلیه و هزینههای اجرا. برای مثال، باسکول های گودالی برای فضای محدود و جاهایی که امکان نصب رمپ وجود ندارد، مناسب هستند، در حالی که باسکول های روی زمین برای اکثر کاربردها میتوانند کارآمد باشند. باسکول های قابل حمل گزینه خوبی برای شرکت هایی هستند که نیاز دارند وسایل نقلیه خود را در مکان های مختلف وزن کنند و باسکول های محوری برای کاربردهایی که توزیع وزن محور در آنها حیاتی است، انتخابی عالی محسوب میگردند.
مشاوره خرید باسکول جاده ای
با توجه به اینکه باسکول جادهای از تجهیزات ضروری در بخش های صنعتی و حمل و نقل به شمار میرود، از اینرو انتخاب مدل مناسب باید آگاهانه و با شناخت صورت بگیرد. آنها می تواند کمک کنند اندازه گیری دقیق وزن وسایل نقلیه و بار آنها به درستی انجام شود و با محدودیت های قانونی وزن مطابقت داشته باشد تا بتوانید کارایی و سودآوری خود را به حداکثر برسانید. با توجه به مطالب فوق، برای یافتن باسکول جادهای متناسب با نیازهایتان برای هر صنعتی، میتوانید به کارشناسان ما در فروشگاه تخصصی باسکول اعتماد کنید. آنها از میان انواع مختلف باسکولهای سنگین، مناسبترین را به شما معرفی خواهند کرد.